2014. szeptember 26., péntek

Robin LaFevers - Sötét diadal (Dark Triumph)

A Maxim Kiadó elhozta nekünk a A halál szépséges szolgálólányai trilógia második részét, a Sötét diadalt. Robin LaFevers sorozata a késő tizenötödik századba, egy harcokkal és női orgyilkosokkal teli világba kalauzol el minket. Tarts velünk az állomásokon, ismerd meg ezt a világot és ha szerencsés játékos vagy, megnyerheted a könyv egyik példányát! Jó szórakozást! 

Robin LaFevers - Sötét diadal (Dark Triumph)

Miért pont ez? Bár ugyan még nem írtam róla, de szerettem az első részt, a Gyilkos kegyelmet, így nem volt kérdés, hogy a folytatást is a kezembe fogom venni. 

Fülszöveg: A XV. századi Franciaországban a Halál szolgálóleányát, Sybellát, kötelessége arra kényszeríti, hogy hazatérjen, abba a pokolba, ahonnan megszökött. Szerelem és kaland, történelem és varázslat, bosszú és megváltás keveredik a Gyilkos kegyelem folytatásában. Sybella a gyásztól és elkeseredéstől félig eszét vesztve érkezik a kolostor küszöbére. A Halál szolgálóleányai készségesen menedéket adnak neki… a segítségnek azonban ára van. Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor a legveszélyesebb fegyverei között tartja számon. Ám ezek az orgyilkos képességek nemigen vigasztalják, amikor a kolostor visszaküldi őt abba az életbe, amely kis híján megőrjítette. És miközben Sybella maga a Halál Istene által kovácsolt fegyver, a cél érdekében az istenség kénytelen életcélt találni a lány számára. Amikor a Halál szolgálóleánya a várbörtönben váratlan szövetségest talál, vajon a bosszún kívül talál magának mást is, amiért élni érdemes? 

Vélemény: Az első részben megismerkedhettünk a kolostorral, ahol Mortaint, a halál istenét szolgáló, hányattatott sorsú lányok nevelkednek és érnek nővé. Az első kötetnek Ismae volt a hősnője, aki egy megbízatás során bekerül a bretagne-i udvarba, ahol hamarosan rájön, hogy nagyobb dologgal kell megbirkóznia, mint egy kis gyilkosság. A hercegnő, Anne élete és az ország sorsa múlik azon, hogyan sikerül a politikai csatákat megvívniuk.

  A második rész hősnője, Sybella, akiről sokszor tett említést Ismae az első részben. A háttértörténet, a politikai és történelmi szál ott folytatódik, ahol abbamaradt az első kötet végén, de már Sybella szemszögéből látjuk az eseményeket. 

  Bevallom, hogy nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első, talán azért is, mert egy kicsit más jellegű volt. Míg az első részben Ismae a szárnyait próbálgatja és nagyon sok a történelmi esemény, addig a második részben karakterközpontúbb lett a történet. Kevesebb a politika és az intrika, viszont több a harc és Sybella karaktere jobban előtérbe kerül. Sybellára már az első kötetben nagyon kíváncsi voltam, mert Ismae istenítette és felnézett rá. Akkor nem volt lehetőség őt jobban megismerni, mert mindig csak átsuhant a színen, talán ezért is izgatott még jobban az ő sorsa, mert annyira titokzatos volt. Annith karaktere is rejtélyes még, aki a harmadik nevesebb szolgálólány, de ő mégsem csigázta fel annyira a kíváncsiságom, mint Sybella. Eddig a három szolgálólány közül Sybella a kedvenc, de a harmadik kötet után, ami Annithról fog szólni, kiderül, hogy melyikőjük lesz a kedvenc.

  Sybella karaktere sokkal jobban kidolgozott, mint Ismae-é, talán azért is, mert az írónő a száraz történelmi tények és a politikai harcok helyett inkább erre fektetett most nagyobb hangsúlyt. Míg az első kötetben az intrikákat élveztem nagyon és a hercegnőért aggódtam, addig ebben a kötetben a sokkal több harcot. Sybella tényleg a legvagányabb és legtalpraesettebb a három lány közül, nem véletlenül ő az egyik legnagyobb fegyver. A származása pedig külön meglepetés volt. Ilyen családra én se lennék büszke. 


Az írónő itt pótolta, amit az első részből hiányoltam, ez pedig az orgyilkos lét részletessége. Ugyan az első részben kaptunk egy kis legendát, egy kis misztikumot, de inkább a történelmi rész volt erős és a politikai csatározások. Ez a kötet viszont bővelkedett a harcokban és Sybella tehetsége is ki tudott bontakozni. Külön tetszett, hogy ő is megkérdőjelezte az apátasszony utasításait és elgondolkodott azon, hogy valójában kicsoda Mortain és mik a szándékai. Az, amit az apátasszony közvetít vagy valami más és az apátasszony félreérti, esetleg őket vezeti félre? Sybella már többet gondolkodott, mint Ismae, de még változatlanul azt érzem, hogy furcsa karakterek ők. Nagyon nőiesek és ártatlanok, annak ellenére, hogy orgyilkosok és szemrebbenés nélkül lekaszabolnak mindenkit, akin felbukkan Mortain jele. 

  A végletek embere vagyok, így nem tudom hová helyezni magamban ezt a sorozatot. Robin LaFevers nagyon jó írónő, szépen fogalmaz, nem buta a nyelvezet, nagyon jó történelmi és romantikus hangulatot tud teremteni, de a misztikus szál nem megy neki annyira. Mint történelmi kalandregény, marha jó a sorozat. Mint misztikus regény, úgy már gyengébb. Ami viszont különlegessége a sorozatnak, hogy az első kötet szereplői vissza-visszatérnek, itt-ott felbukkannak, még Ismae is. Imádom az ilyen keresztezéseket. Ismae története lezárult az első részben, mégis jó volt viszontlátni a lapokon és furcsa volt, hogy nem a saját szememmel látom a karaktert, hanem egy másik karakter szemén keresztül. 


  Hogy a könyv hangulatát érzékeltetni tudjam, két hasonlatot mondok: egy kicsit olyan, mint a Reign sorozat, de egy kicsit meg olyan, mint az Assassin Creed, csak lányoknak. 

 Összességében jó történelmi kalandregény, keverve egy kis misztikummal és romantikával. A történelmi regények velejárója az intrika, a harc és a háborúk, így ez sem maradhatott ki a sorozatból. Várom a harmadik részt, hogy végre Annith történetét is megismerhessem. 

________________________________________________________________________________________________ 
Történet: 5/5 pontból
Kedvenc: Sir Waroch (a Warochi Rémlovag), Sybella
Tetszett: az egész
Nem tetszett: -
Fordító: Bozai Ágota
Oldalszám: 448 oldal
Kiadó: Maxim Kiadó
Megjelenés: 2014.09.23.
________________________________________________________________________________________________ 
 Nyereményjáték 

  Sybellát, akinek természetes tehetsége van a halál és a csábítás művészetében, a kolostor legveszélyesebb fegyverei között tartják számon. De nem ő az egyetlen fikcionális női bérgyilkos, akitől még kedvenc 47-es ügynökünk is behúzná fülét-farkát. 9 blog, 9 hírhedt női bérgyilkost takar. Vajon le tudod-e leplezni őket, mielőtt az áldozatukká esnél? A feladatod, hogy a leírások alapján találd ki melyik blog, melyik bérgyilkost rejti. Segítségül kapsz egy-egy képet is. 

Szabályok
A rafflcopter helyes kitöltése

KÖTELEZŐ:
● +1 pont E-mail cím megadása
● +9 pont MINDEN állomás kitöltése

OPCIONÁLIS, NEM KÖTELEZŐ:
● +5 pont Lájkolni a BTK facebook oldalát
● +5 pont Lájkolni a Dream Válogatás facebook oldalát
● +10 pont Egy tetszőleges blogon írd meg hozzászólásban, ki a kedvenc fikcionális orgyilkosod!

Egy bérgyilkos nindzsa, jellegzetes fegyvere egy pár szai. Fenegyerek életének egyik nagy szerelme. Japánba utazott, hogy fejlessze harctudását, és egy szervezethez került, amelynek vezetője egy Bot nevű alak volt, később pedig csatlakozott a Kéz nevű orgyilkos csoporthoz. Célponttal folytatott harcban életét vesztette, a Kéz azonban feltámasztotta. 


 A kiadó kizárólag Magyarország területére postáz! A nyerteseket emailben értesítjük, kérünk titeket, arra az emailre válaszoljatok. Amennyiben 72 órán belül nem kapunk választ az emailre, újabb nyertest sorsolunk. Ha kérdésetek van, esetleg úgy érzed rossz mail címet adtál meg a játékban, a klub hivatalos mail címén tájékoztatást kérhettek.  

a Rafflecopter giveaway
________________________________________________________________________________________________ 
 További állomások 

09/26 Könyvszeretet
09/27 Deszy Könyvajánlója
09/28 Dreamworld
09/30 Nem harap a...
10/01 Angelika blogja
10/02 Függővég
10/03 MFKata gondolatai
10/04 Kelly és Lupi olvas
10/05 Always Love a Wild Book
________________________________________________________________________________________________ 

14 megjegyzés:

  1. Sziasztok!

    Az én kedvencem Celaena Sardothien az Üvegtrónból :)

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Nekem is Celaena Sardothien a kedvenc bérgyilkosom :3

    VálaszTörlés
  3. Az én kedvencem Elektra, bár a képregényt nem ismerem a Jennifer Garneres filmet nagyon szeretem. :)

    VálaszTörlés
  4. Az Üvegtrónt agyon szerettem, Celaena Sardothien a kedvencem.

    VálaszTörlés
  5. Gáspár Karolina2014. október 5. 18:18

    Sziasztok!

    Az én személyes kedvenc bérgyilkosom Selene az Underworld-ből!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! Az én kedvencem Kylar az Éjangyalból.

    VálaszTörlés
  7. Szia!
    Kedvenc orgyilkosom Celaena az Üvegtrónból. :)
    Üdv, Tóth Anett

    VálaszTörlés
  8. Jane Smith stílusát bírom. :)
    (Szilvia I.)

    VálaszTörlés
  9. Kocsis Mihályné2014. október 7. 17:34

    Celaena az Üvegtrónból

    VálaszTörlés
  10. Mr. és Mrs. Smith, haláliak együtt :)
    (M.A.)

    VálaszTörlés
  11. Az én kedvencem Celaena Sardothien, az Üvegtrónból.
    (Hollender Anett)

    VálaszTörlés
  12. Jane Smith a kedvencem. :)
    (Sandy Hwm)

    VálaszTörlés
  13. Durzo Blint az Éjangyal trilógiából.

    VálaszTörlés

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...