2014. június 3., kedd

Tarryn Fisher - Kihasznált alkalom (Szeress, ha hazudok is 1.)

 
  Tarryn Fisher trilógiájának főszereplői szemrebbenés nélkül képesek hazudni, és megtéveszteni a világot. A Blogturné Klub 7 bloggere azonban átlát a szitán, és leleplezi a kezdő svindlereket!
  Kövesd te is a turné állomásait, olvasd el a Kihasznált alkalom értékeléseit, ismerd meg a könyv szereplőit és légy részese a Miamiban játszódó történetnek.
  Egy kis nyomozásra is meginvitálunk: találd ki, hogy melyik szemfényvesztőt rejtik a leírások és ha elég ügyes vagy megnyerheted a Könyvhéten megjelenő regény egyik példányát!




Tarryn Fisher - Kihasznált alkalom

Miért pont ez? Nem sűrűn olvasok romantikus sztorikat, de valamiért kedvet kaptam a könyvhöz.

Fülszöveg: (Szeress, ha hazudok is 1.)
Olivia Kaspen éppen most jött rá, hogy volt barátja, Caleb Drake elveszítette az emlékezetét. A lány eddig is azzal tett szert kétes hírnévre, hogy előnyt kovácsol a helyzetekből. Most pedig döntenie kell, milyen messzire hajlandó elmenni az ex visszaszerzéséért. Miközben Olivia valódi énje és a nem túl dicső közös múltjuk titokban tartásával birkózik meg, akadályt jelent Caleb kattant új barátnője, Leah Smith. A két bestia őrült versengésbe kezd egy olyan férfiért, aki nem emlékszik egyikükre sem. Oliviának viszont hamarosan szembe kell néznie hazugságainak következményével…

 Vélemény: Nem az én műfajom a romantika, így nagyon ritkán nyúlok olyan könyvek után, aminek kizárólag csak a szerelem vagy a párkapcsolat a témája. Jobban szeretem a véresebb, kaszabolósabb, kalandosabb, izgalmasabb vagy betegebb sztorikat. Az elején nem is nagyon kötött le a könyv, egyedül a főhősnő miatt olvastam tovább, de a végén összezavarodva pislogtam és úgy éreztem magam, mint akit pofon vágtak. Imádtam, hogy ennyire beteg ez a könyv! De miért is az?

  Először is senki se normális ebben a könyvben. Egytől egyig mindenki egy pszichopata. Én pedig szeretem a nem normálisakat. Olivia a legbetegebb, ő a legmanipulatívabb kis dög. Pont ezért imádtam, pont ezért volt szórakoztató. Egyre meglepőbb és merészebb dolgokat tett meg Calebért. Többször is átlépte azt a határt, amit én már nem léptem volna át, ő pedig gondolkodás nélkül átgázolt rajta. Olivia ment előre, mint egy buldózer senkit és semmit sem kímélve. Ő a fejébe vette, hogy kell neki Caleb és kész.

  Calebbel fiatalabb korukban egy párt alkottak, de a kapcsolatuk tönkre ment. Olivia képtelen volt kimondani a bűvös szeretlek szót, ráadásul olyan sok hazugságot halmozott fel a kapcsolatban, hogy szinte megutálták egymást Calebbel. De ugye az első szenvedélyes szerelmet sosem felejti el az ember. Olivia sem tudta megtenni. A véletlen úgy hozza, hogy a szakítás után évekkel később összefutnak egy boltban. Olivia nem bírja megállni, hogy ne menjen oda Calebhez. Mindenre számít, csak arra nem, hogy Caleb nem emlékszik rá, mert egy baleset következtében elveszítette az emlékeit. Olivia vérszemet kap és ki akarja használni ezt a helyzetet. Tisztában van vele, hogy veszélyes játékot űz, de ő nem akarja kihagyni ezt a lehetőséget. Újra meg akarja ismertetni magát Calebbel, hátha ezúttal máshogy alakul minden. Ez mind szép lenne, de Calebnek van egy barátnője, akit feleségül akar venni. A vörös barátnőnek se kell a szomszédba mennie szemét természetet kölcsönözni. Megkezdődik a csajharc.

  Ahogy kezdtek eldurvulni a dolgok, egyre jobban lekötött a könyv. Oliviának merészebbnél merészebb húzásai voltak, amiken nagyon jól szórakoztam. A jelen és a múlt váltogatása pedig segített helyretenni egy-két dolgot. Magyarázatot adott olyan jelenbeli eseményekre, amikre csak utalások voltak. Szerettem a múltbeli jeleneteket, mert jobban megismerhettem a szereplők múltját. Olivia már a kezdetektől egy kis manipulatív dög volt, pedig nem annak született. Caleb hozta ki belőle ezt az énjét, attól a pillanattól kezdve, hogy összejöttek.

  Caleb egy nagyon jó pasi....nak tűnik. Sportolt a suliban, brit akcentusa van, olvasott ember ráadásul, amellett, hogy nagyon jól néz ki, de.... ő se normálisabb, mint a két nő. Arra nem kaptam magyarázatot, hogy belőle is Olivia rángatta ki a manipulatív és hazug ént vagy már eleve ilyen volt Caleb, talán ez kiderül majd a folytatásból. Évekig elhúzódik a történet, mert vannak benne kisebb-nagyobb ugrások. Teljesen mindegy, hogy Caleb és Olivia hány évesen találkoznak, ugyanolyan hatással vannak egymásra: gyűlölve szeretik egymást.

  A könyv végén egy kicsit elszontyolodtam, de csakis azért, mert nem úgy lett vége, ahogy én azt szerettem volna. De ez az én személyes problémám.

Összességében nagyon jól elszórakoztam a könyvön, olvastatta magát, izgalmas és érdekes volt, nem laposodott el és nem volt benne szivárvány, meg póni, meg miegymás. Oliviát pedig kifejezetten bírtam! Egyedül az zavart, hogy néhol érthetetlenül jött időbeli váltás és néhány ponton sejteni lehetett, hogy Caleb miről is hazudik.
________________________________________________________________________________________________
Történet: 4/5 pontból
Kedvenc: Olivia
Tetszett: a főhősnő stílusa
Nem tetszett: az időbeli ugrálások
Fordította: Sándor Alexandra
Oldalszám: 280 oldal
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés: 2014. 06. 12.
________________________________________________________________________________________________
Blogturné extra
Miami


    Az Egyesült Államok keleti partvidékén helyezkedik el, Florida államban. Miami Florida legnépesebb és az USA harmadik leggazdagabb városa. Területe 92 négyzetkilométer és két nemzeti park is körülveszi.Világvárosnak minősül, hiszen befolyásos szerepe van a szórakoztatóiparban, a médiában és a nemzetközi kereskedelemben is. Több tévétársaság és bank székhelye is Miamiban található, továbbá kikötője az egyik legnagyobb befogadóképességű, így világszerte ismert. Mindezek mellett a városnak 24 felhőkarcolója van (a legmagasabb a maga 240 méterével a Négy Évszak Hotel Torony). Az éghajlat trópusi-monszun keverék, így egész évben meleg van Miamiban.
A várost egy nő alapította, Julia Tuttle, aki citruskereskedelemmel foglalkozott.

________________________________________________________________________________________________________________


 Nyereményjáték

  Tarryn Fisher Szeress, ha hazudok is trilógiájának főszereplői szemrebbenés nélkül képesek hazudni, és megtéveszteni a világot, de a svindlerek kétes ranglistájára nem biztos, hogy felkerülhetnének. Játékunkban megismerhetitek a történelem néhány hírhedt szélhámosát, és legnagyobb átveréseiket. Megfejtésként hét nevet várunk, amelyeket kitalálhattok tetteik rövid leírásából, vagy a bejegyzések kiemelt betűinek helyes sorrendben való összeolvasásából.

(A nyereményeket a kiadó postázza kizárólag Magyarország területére.)

  A városüzemeltetés megbízottjának hazudva magát többször eladta a Brooklyn-hidat, de sikerült vevőt találnia a Madison Square Gardenre, a Metropolitan Múzeumra, sőt, a Szabadság szoborra is.

a Rafflecopter giveaway
________________________________________________________________________________________________

A turné többi állomása



05/30.  Angelika blogja
06/01.  MFKata gondolatai
06/03.  Könyvszeretet
06/05.  Kristina blogja
06/07.  Dreamworld
06/09.  Zakkant olvas
06/11.  Kelly és Lupi Olvas
________________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...