2014. január 28., kedd

Decemberi szerzemények (Ajánló)


  Egy kicsit lemaradtam a többiek mögött, ami az évzáró posztokat illeti, de mentségemre legyen, hogy a határidős munkák miatt még mindig nem fújtam ki azt a nagy levegőt, amit még december elején vettem magamhoz és változatlanul úgy érzem magam, mint a medve a képen. Ami késik, nem múlik. Azért a könyvekre mindig szakítok időt, vérbeli könyvmolyként. :)

 A decemberi könyvcsomagom lett a 2013-as év egyik kedvence. Ugyanis ezek a "világok" kerültek be a lakásba:



 George R.R. Martin - Sárkányok tánca (A Tűz és Jég dala V.)
Alexandra Kiadó

  Ezzel teljessé is vált a sorozatom, ami a magyar megjelenést illeti, szóval pár ezer oldalnyi kalandozás vár rám a Tűz és Jég dala ciklus világában. A híres mondás, miszerint "Közeleg a tél", de még mindig nincs itt, pont megfelelő kis országunk jelenlegi időjárásához. Ugyanígy jön a következő rész, ha lehet hinni a pletykáknak, de egy másik oldalról pedig az a szóbeszéd járja, hogy nem lesz folytatás. Én már nem adok a pletykákra, megvárom, hogy mi fog történni.


George R.R. Martin - Lázálom
Alexandra Kiadó

  Addig is, míg kiderül, hogy lesz-e folytatása a Trónok harca világának, itt lesz még egy Martin-féle világ a polcon. A Lázálom borzasztóan elkezdett érdekelni és egy "muszáj" könyv lett, pedig Martinhoz még nem volt szerencsém, viszont mindig kíváncsi vagyok a másfajta vámpíros megközelítésekre, mert megmondom őszintén, hogy a YA-k vámpírképe már a könyökömön jön ki és nem is tetszik. Tartok egy kicsit a könyvtől, mert ha egy író berobban a köztudatba egy regényciklusával, akkor hirtelen előkapják a többi könyvét is és még a fióknak írt sztorijaira is rábukunk, abban a reményben, hogy újra és újra el tudja érni nálunk azt a hatást, amit a híres regényfolyama. Személy szerint, én mindig csalódok, remélem, hogy ezúttal nem így lesz.


Laurell K. Hamilton - Ezüstgolyó (Anita Blake, Vámpírvadász ?)
Agave Könyvkiadó

Ez a sorozatom is teljessé vált, bár haragszom rá. Haragszom az elszámozásra és haragszom az írónőre is, mert egy nagyon kedvelt sorozatot rontott el a túlzott pornóval. Asszem, ott is hagytam abba a sorozat olvasását, mert elment tőle a kedvem. Szeretem a könyv karaktereit és világát, de az írónővel elszaladt a ló és a jó kis para-krimi sorozatból csinált egy parapornó sorozatot. Sajnos, az utóbbi műfaj engem nem hoz lázba, így végigszenvedtem ezt a szakaszt és bosszús voltam, mert nem akartam abbahagyni a sorozatot, ha már az egészbe pénzt, időt és energiát fektettem. Szerencsére nem válnak el útjaink, mert állítólag Hamilton visszatért a régi kerékvágásba és a sorozat kezd felívelni. Persze, hogy pont akkor hagytam abba az olvasást, mert miért is ne dühöngjek feleslegesen. Jó hír, hogy az Agave idén tervezi kiadni a következő részt is, ami már nagy szó, mert egy másik kedvenc sorozatomat (ami szintén van vagy tizenvalahány kötetes) elkaszálták. 

Alan Bradley - De mi került a pitébe?
Maxim Könyvkiadó

  Külföldön nagy sikere van a tinikrimi sorozatnak, remélhetőleg nálunk is az lesz, mert akkor kiadják a további részeit is. Nagyon szerettem volna ezt a könyvet, mert imádom a krimiket, a borító is megfogott (marha jó lett! Tim Burton stílusához hasonlít) és a fülszöveg se rossz. A regénynek külön története van nálam, ugyanis ennyire még nem harcoltam könyvért. Anaria játékot szervezett és ez volt az egyik nyeremény. Bár én sose nyerek (kivétel volt A birodalom az Athenaeum játékánál), azért megpróbálkoztam és mint egy pitbull, nem eresztettem ezt a könyvet egészen addig, míg nem sikerült megkaparintanom. Közben megkaptam ajándékba is a Maxim Könyvkiadótól (itt is köszönöm!), így már kettő is lett belőle, így a nyereményt elajándékoztam. Még hogy az akaratnak nincs ereje!

Robin LaFevers - Gyilkos kegyelem
Maxim Könyvkiadó

Mortain, a halál istene nőket választ ki magának, hogy legyenek a szolgálói és orgyilkosai. Ismae is egy kiválasztott lesz, így a hősnő kitanulja az orgyilkosság művészetét, majd megbízásokat kap. A legnagyobb megbízásáról szól a könyv. Imádom az olyan könyveket, amik a múltban, főleg a középkorban játszódnak vagy egy alternatív idősíkon, ami a középkorra hajaz, mert sokkal jobban elvisznek a hétköznapokból. Az ilyen világokban játszódó történetek tuti nem juttatják eszembe az okostelefonokat, az internetet, a közüzemi díjakat és a sivár irodákat, meg amúgy is, a középkor érdekes a maga sötétségével. Emellé még egy orgyilkos nő és a Halál istene is társul, így annyira rossz már nem lehet a könyv. El is kezdtem olvasni és eddig nem bántam meg. 



Mark Lawrence - Tövisek Királya és Tövisek Császára
Fumax Kiadó

  A legnagyobb boldogság, hogy ez a sorozat is a polcomon van végre. Egyelőre csak a borítókat nézegetem (iszonyatosan jól sikerültek!) és néha végigsimítok a könyvek gerincén, de remélem, hogy hamarosan lesz is időm arra, hogy belekezdjek. Tartogatom ínségesebb időkre, na. Hasonló ízlésű emberektől már tudom, hogy nagyon-nagyon jó sorozat és már az antihős és a szociopata jelzők is a fülembe jutottak, amik miatt becses kincs lett belőle számomra. A hősöket már ismerem és nem tudnak újat mutatni, viszont egy meggyötört lélek, aki kilábal a pokolból vagy lehetőségeihez mérten megpróbál ott boldogulni, sokkal izgalmasabb és érdekesebb karakter, mint a jófiúk. 


On Sai - Scar 
Könyvmolyképző Kiadó

  Ajándékba kaptam a könyvet, ami egyébként nagy sláger mostanában blogos körökben is. Az írónő műveihez még nem volt szerencsém, mert az a fránya előítélet még mindig él bennem a magyar írók iránt és az istenért se bírom levetkőzni magamról, de most próbát teszek. Nagyon sok olyan embernek tetszett a könyv, aki szintén előítéletes volt és olyanoknak is, akikkel megegyező az ízlésem, így lehet, hogy most sikerül áttörnöm magamban az előítéletesség falát.


  Mindezeken kívül még a polcomra kerültek a blogturnés könyvek is, amikkel egyéni csúcsot döntöttem, ugyanis egyszerre egy hónapban ennyi könyv még nem került hozzám. Azt hiszem hozzá tudnék szokni ehhez a mennyiséghez minden hónapban, bár akkor ki kéne dobnom az ágyam és a könyvekből csinálni egy újat. 

  Remélem, hogy a Karácsony hasonlóan jól telt mindenkinek és legalább egy hőn áhított könyv a fa alatt lapult. Szerintem minden könyvimádó megérdemelne minimum havi egy könyvet csak úgy, minden ok nélkül. :)
________________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...