2013. november 3., vasárnap

Novemberi (?) megjelenések #2

  
   A kérdőjel nem elírás. Ebben a posztban a Könyvmolyképzős megjelenések közt fogok mazsolázni. Sajnos ez az a kiadó, amelyik lassan azzal szerez még nagyobb hírnevet magának, hogy általában nem sikerül betartani a megjelenési időpontokat. Rengeteg megjelenésre számíthatunk most is, így a teljesség igénye nélkül ragadok ki párat, amiket már nagyon várok. Elfogult vagyok ezzel a kiadóval is, szinte mindegyik könyvüket szeretném a polcomon látni, de nem lehet anyagilag bírni, sem pedig idő nincs arra, hogy mindegyiket el tudjam olvasni. Válogatni és álmodozni viszont lehet. :)


Cassandra Clare - Mi történt Peruban (Bane-krónikák 1.)

  A Végzet ereklyéi sorozatból már jól ismert Magnus Bane kalandjait indítja útjára a Könyvmolyképző az első résszel. Nekem is az egyik legkedveltebb karakterem volt, így szívesen olvasok róla bővebben. A kérdés már csak az, hogy meg is jelenik-e mindegyik része, illetve, hogy Clare írói stílusa mennyiben változott. A Pokoli szerzetek sorozatával és a Bukott Angyalok Városával például már nem remekelt annyira nálam. Szeretem a történeteit és a világot, amit alkot, még talán az írónő személye felett is szemet hunyok, de remélem, hogy az egója nem ront az írásain. Egy kicsit kétkedve fogadom a Bane-krónikákat. 

Várható megjelenés: 2013.11.30., Könyvmolyképző Kiadó

  Az írónőtől megjelenik még a Pokoli szerzetek harmadik része is, A hercegnő címmel feltételezhetően 2013.11.20-án.


Simone Elkeles - Chain Reaction - Láncreakció

  Nagyon sokan várják már a Perfect Chemistry trilógia harmadik részét és meg tudom őket érteni, hiszen az egyik legjobb sorozat a műfajban. Én csak angolul olvastam, de nem volt panasz a magyar fordításra. Ezt a sorozatot érdemes volt kiadniuk és aki szereti a műfajt, annak szinte kötelező darab. A kategória egyik legjobbja!

  Ez a rész a legkisebb Fuentesről, Luisról szól, de a régi szereplők is felbukkannak benne. 

Várható megjelenés: 2013.11.30., Könyvmolyképző Kiadó


Kelly Creagh - Nevermore - Soha már

  Még egy kicsit a Vörös Pöttyösöknél maradva, ez az egyik általam legjobban várt könyv. Bár a fülszöveg azzal kezdődik, hogy a főhősnő pom-pom lány és egy fura figurával, Varennel kell közösen dolgozatot írnia, érdemes továbbolvasni. (Egyébként csak a borító és a cím miatt olvastam tovább, mert ha meglátom azt, hogy pom-pom lány, úgy kattintok el a könyvek adatlapjáról, mintha a 220 rázott volna meg.)
  Edgar Allan Poe említése viszont a monitorra tapasztotta a szemem. Az ő világa elevenedik meg a könyvben Varenen keresztül, így nem kérdés, hogy a srác miatt kezembe fogom venni a könyvet és kérem az isteneket, hogy ne egy nyavalygós főhősnő legyen benne, aki elrontja az egészet. Nem kell, hogy badass legyen vagy valami hatalmas hős, különleges képességekkel, elég ha csendes, normális és nyugis lesz. 
Várható megjelenés: 2013.11.6. Könyvmolyképző Kiadó

Jus Accardo - Touch - Érintés

  A sorozat angolul már a polcomon van, hiszen akkora nagy siker külföldön, hogy nem bírtam kivárni, míg magyarul megjelenik. Amikor beszereztem angolul, akkor még szóba se jött, hogy egyáltalán meg fogja valaki jelentetni az országban. Nem bántam meg a könyvek megvételét, mert vannak könyvek, amiket jobban szeretek angolul olvasni. A megjelenés inkább azoknak lesz nagy szám, akik nem tudnak még angolul vagy egyáltalán nem is tanulják a nyelvet.
   Érdekessége a borítónak, hogy itt végre megvan a srácnak mindkét füle. Borítónak meghagyták az eredetit, szerencsére, hiszen nagyon jó, és figyeltek erre a kis részletre is.
     Különleges képességű tinik, egy szervezet, amelyik vadászik rájuk és persze szerelem. Ezzel lehet összefoglalni a sztorit. Jó kis sorozat lesz ez. :)
Várható megjelenés: 2013.11.6., Könyvmolyképző Kiadó


  A Vörös pöttyös sorozatban még nagyon sok megjelenés várható, sorozatok következő része, sci-fi beütésű könyvek, különleges képességű szereplők, szóval lesz miből csemegézni. Párat még megemlítenék: 

  • Jennifer Armentrout - Óniksz (Az Obszidián folytatása. Az első részt még nem olvastam, de mindenféleképpen fogom, hiszen állítólag nagyon jó.) Várható megjelenés: 2013.11.30. Könyvmolyképző Kiadó
  • Beth Revis - Across the Universe - Túl a végtelenen (szerelem, sci-fi) Várható megjelenés: 2013.11.30., Könyvmolyképző Kiadó
  • Becca Fitzpatrick - Finale - Végjáték (Az angyalos sorozat befejező része. Imádom az angyalokat és Folt az egyik kedvencem.) Várható megjelenés: 2013.11.30., Könyvmolyképző Kiadó
  •  Kim Harrison - Dead Witch Walking - Boszorkányfutam (A Pokoli báléjszakák kötetben volt az írónőtől egy novella és nagyon megtetszett a stílusa, így kíváncsi vagyok a könyvére is.) Várható megjelenés: 2013.11.6., Könyvmolyképző Kiadó
  • Jennifer Bosworth - Struck - Villámtól sújtva (Bár a villámfüggő főszereplő csaj elég slamposan hangzik - hihetetlen, hogy már miket ki nem találnak - attól még a sztori érdekesnek tűnik.) Várható megjelenés: 2013.11.6., Könyvmolyképző Kiadó

   A Hard Selection - Sötét Örvény sorozatban is várható megjelenés, ennek a háromnak borzasztóan örülök:

Brent Weeks - A tökéletes árnyék

  Az Éjangyal trilógia egy kiegészítő kötete. A trilógia első részét nemsokára befejezem, sajnos. Tudom, hogy még van két rész és jön most ez a kötet is, akkor sem akarom, hogy véget érjen a könyv. Nagyon szeretem az írót, a világot és egyszerűen nem vagyok hajlandó kilépni belőle. Lassan olvasom a sorozatot, hogy minél tovább tartson. A borító gyönyörű!

Várható megjelenés: 2013.11.6., Könyvmolyképző Kiadó


Peter V. Brett - A rovásember

 Démoni lények, a magványok tartják rettegésben az emberiséget. Az emberek mágikus hatalommal bíró rovások mögött rejtőznek, de három bátor ember elhagyja a rejtekhelyet, hogy szembeszálljanak a démonokkal. Oda- meg vissza vagyok a könyvtől már most! 

Várható megjelenés: 2013.11.6., Könyvmolyképző Kiadó


 Kevin Hearne - Hexed - Megátkozva

  A Vasdruida krónikák második része. (Az első rész a Hounded - Üldöztetve címmel jelent meg). Bár még az elsőt sem olvastam, hiszen megfogadtam, hogy sorozatba csak akkor kezdek bele, ha mindegyik rész kijött, de már a fülszöveg és olvasói vélemények alapján a rajongója vagyok a távolból. Örömmel veszem, ha jól halad egy sorozat kiadása. Türelmetlenül várom, hogy a polcomon legyen az összes rész. Eddig hat kötetnél jár a sorozat külföldön és most készül a hetedik. OMG! De sokat kell várni rá! 

Várható megjelenés: 2013.11.6., Könyvmolyképző Kiadó

   

 
  Ha az időpontokat betartják, akkor jajj a pénztárcának, amit már eleve leharcol más kiadók megjelenési hulláma is, és még nincs is itt a december. Jó válogatást! :)
___________________________________________________________________________________________

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ania Ahlborn - Vértestvérek

Ania Ahlborn - Vértestvérek  Fülszöveg: Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, a...